Számlázó program használata
Szöveg

A törvényi változások és az állam gazdasági téren történő teljes digitalizációs törekvései megkívánják, hogy vállalkozásod számlázási gyakorlatán változtass.

Használj számlázó programot a kézzel kiállított számlák helyett.

Vannak ingyenes - teljes funkciós - programok és vannak fizetősek.

Ha eddig nem haladta meg a vállalkozásod által kibocsátott számla ÁFA tartalma a 100 EFt-t, akkor nem volt eddig teendőd.

2020. június 01-től változik a helyzet. Minden belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére belföldön teljesített ügyletről kibocsátott számlát jelenteni kell.

2021. január 01-től tovább bővül a jelentési kötelezettség. Már az adószámmal nem rendelkezők (természetes személyek) részére kiállított számlák is jelentési kötelezettség alá esnek.

A számlázó programok - a számla kiállítását követően - azonnal küldik a NAV felé az adatokat. Előbb kerül oda az információ, mint ahogyan a számlát a partnered megkapná.

A kézzel kiállított számlák esetén maximum 5 nap áll majd rendelkezésedre az adatok webes felületen történő rögzítésére. Érdemes minden számla esetében azt is ellenőrizned, hogy sikeres volt-e az adatszolgáltatás, mert a kötelezettség elmulasztása, hibás teljesítése esetén vállalkozásod terhére akár számlánként 500 000 Ft mulasztási bírságot is kiszabhat az adóhatóság.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy támogassuk a felhasználói élményt fokozó technikai funkciókat.

Analitikai és hirdetési szolgáltatásokat is igénybe veszünk. A leiratkozáshoz kattintson a további információkért.